Киселинноста създава благодатна среда за патогенния провокатор хеликобактер пилори Вглеждайте се

...
Киселинноста създава благодатна среда за патогенния провокатор хеликобактер пилори Вглеждайте се
Коментари Харесай

Гладът е вреден при гастрит

Киселинноста основава плодородна среда за патогенния подбудител хеликобактер пилори
 

" Вглеждайте се в дребните неща. Ако не обръщате внимание на дребните неща, вие не можете да разрешите дилемите на своя живот "! Това е един от многото завещания, оставени на нас, простосмъртните, от великия Дънов. Много постоянно обичаме да го цитираме, може би тъй като по този начин се напомня позабравеното му слово, изпълнено с бездънен смисъл и насоки. Ролята на Учителя във образуването на мисленето при човек е отричано от някои, евентуално тъй като разсъжденията му за живота не кореспондират с техните. Но истината е, че неговите послания са били от изгода за всеки.

В беседи, които през днешния ден доста от нас препрочитат с интерес, могат да се открият толкоз доста простички правила, които в случай че съблюдаваме даже на половина, ще си спестим много огорчения, разочарования, дори и страдания. Но наподобява на човек постоянно не му доближава малко, с цел да разбере какво в действителност е скъпото в живота. Към какво би трябвало да се стреми, с цел да резервира постигнатото и да го надгради.  

Днес все по-често оправдаваме държанието и дейностите си с желанието да бъдем по-добри в това, което вършим. Но не съзираме в никакъв случай прблем в тях, въпреки и не всички действия да наподобяват праведни или почтени. Просто се осланяме на максимата, че " задачата оправдава средствата "! Тя звучи в действителност гръмко, само че и следствията от нея не й отстъпват по мощ.

Ето за какво, може би преди да се захванем с каквото и да е, добре е да се обърнем към следващата фраза от Беинса Дуно, с която ни поучава:  " Изучавайте себе си,за да познавате силите си, да знаете кое е за вас и кое не е

От какво би трябвало да се пазите и от какво - не ". Ако успеем да осъзнаем смисъла на тези думи и ги използван на процедура, несъмнено животът ни радикално ще се промени. И то сигурно към по-добро.

Едва ли има човек, който да не знае, че би трябвало да се пази от заболяванията, само че все пак някак не му се получава. Дали тъй като не внимава задоволително, или тъй като е решил, че се употребява със специфичен " статут " пред тях и няма да му посегнат. Несъмнено едното и другото размишление дават своя резултат когато ни налегне дискомфортът, предизвикан от болестен развой. Тогава настава и поврат, всекидневно краткотраен, у индивида, който подсъзнателно си фантазира, че без съществени старания всичко ще се размине.

В реалност има редица положения на организма, които заради затишието, на което са склонни по природа, основават заблудата, че са останали в предишното. Едно от такова да вземем за пример е гастритът, който е извънредно сериозна диагноза. Но пътят, който се изминава преди да бъде сложена, е дълъг и постоянно замайващ. Точно
 по това време на годината той е извънредно податлив на нападателни прояви
създавайки чувството за стомашно неразположение. Неговата клиника обаче е сходна с тези на доста други и в началото човек я отнася към нецелесъобразното хранене, както и към консумация на контаминирани артикули. Едва на по-късен стадий, когато има зачестяване на клиниката на гастрита, подвластна на обикновени промени в всекидневието, се схваща, че той към този момент е действително действителен.

Част от признаците на гастрита включват коремна болежка, която може да бъде остра и режеща, гадене, повръщане, оригване, отичане на корема, загуба на вкус, неприятно храносмилане. Особено когато не знаем за него, те постоянно се утежняват в резултат потреблението на прекалено количество кофеин, алкохол, някои типове плодови сокове, пикантна и мазна храна. Дори хормоналните промени, които рефлектират върху нервната система, в частност вегетативната, имат отношение към деянията на гастрита, защото въздействат и върху стомашната секреция. Нейната киселинност и нараснало количество работят като агресор за тази диагноза.

Това е по този начин, защото гастритът
 представлява инфектиране на стомашната лигавица, предизвикващо нейната ерозия
На процедура тя е разранена, което я прави мощно сензитивна към всевъзможни типове дразнители.

Страданията, които провокира това положение, неведнъж тласкат хората в неправилната посока. Причината идва от това, че един път открили пристъпите, предизвикани от неправилните хранителни привички, те коренно трансформират менюто си. Като тук се има поради мощното ограничение на количеството на одобряваната храна. Ето за какво е доста значимо да се означи, че гладуването не оказва помощ за превъзмогване на гастрита, а в противен случай - в допълнение го обостря. То внася промени при действието на организма, променяйки pH-то и повишавайки киселинноста на тялото.

Тя от своя страна основава плодородна среда за виреенето на бактерията Хеликобактер пилори, която е определяна за патогенния подбудител както на гастрита, по този начин и на язвата. Нейното лукавство не се се показва единствено в това, че е способна да съществува в кисела среда, тъй като доста елементарно съумява стабилно да се прикрепва към стените на вътрешни органи, както и да се приспособява към разнообразни условия.

Инфектирането с хеликобактер се случва по много обикновен метод - добре познатия въздушно-капков, посредством допир с инфектирани тайни, консумация на контаминирани артикули и шерване на нечисти с патогена принадлежности. Когато се откри в организма на човек, с изключение на всичките си отрови, които стартира да освобождава,
 той стартира да отделя и веществото уреаза
Неговият резултат върху стомаха се показва в мощно раздразнение на лигавицата, от което организмът се пробва да се отбрани, отделяйки още по-голямо количество стомашна киселина. Това предизвиква корозия на стените на стомаха, като в това време другите отрови на патогена разграждат слузта, настояща като отбрана на стомашната лигавица. Това е пътят, по който се образуват и по този начин наречените язви.

При имунокомпрометирани хора и такива с към този момент съществуващи болести на храносмилателния тракт, хеликобактер пилори постоянно предизвиква продължителен деен гастрит.  Той се демонстрира под неатрофична или атрофична форма. И двете съставляват разнообразни стадии на едно и също заболяване, което съпъства човек през целия му живот, в случай че не е подхванал ограничения за излекуването му много преди да се е трансформирало в непрекъсната големина.

Хроничният гастрит се развива прогресивно и многоетапно в границите на години, което води до трайни морфологични промени. При някои от страдащите недоволствата, съпроводени от болестта, са доста слаби, като
 парене и тежест след нахранване, бързо насищане
Поради тази причина, както и при първите усетени промени в състоянито на стомашно-чревния тракт, е належащо осъществяване на обзор при експерт, последвано от проучвания, с които да се откри хеликобактер пилори, както и неговия титър в организма. В хода на търсенето на причинителя на гастрита не би трябвало да се отхвърля опцията и за съществуването на други патогенни микроорганизми, които също могат да допринесат за появяването му. Златистият стафилокок, ешерихия коли, стрептококите попадат в тази категория. При всички случаи обаче лекуване следва да се организира, като то включва набор от подходи, в това число медикаментозен, и не е кратковременно. За постигането на резултат е належащо осъществяване на поддържаща терпаия след главната, която може и да се повтори няколко пъти, с цел да се избегне рецидив на гастрита.

И помнете: " Едно от изискванията за излекуване е желанието да се оздравее! " - Сенека.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР